Història de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada

Durant l’any 1929 un grup de joves igualadins aficionats a la fotografia es reunia periòdicament al Bar dels Caçadors, que era al primer pis de l’antiga casa Padró Serrals al número 1 de la plaça de Sant Miquel de la nostra ciutat. La motivació d’aquestes trobades eren les tasques preparatòries per a la fundació de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada (AFI), van redactar els Estatuts i en procuraren la seva aprovació, fet que es produí el 12 d’octubre de 1930, quan els signà Lluís Companys aleshores Conseller de Governació i més tard President de la Generalitat de Catalunya.

En el moment de la seva fundació l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada era la segona entitat d’aquest tipus que hi havia a Catalunya i la primera de tot l’Estat que no radicava en una capital de província.

La desaparició de l’esmentat Bar dels Caçadors va propiciar que el mateix lloc que ocupava esdevingués la seu de la nova entitat, on hi va romandre fins al mes de gener de 1997. Una estada provisional al segon pis del carrer de Sant Carles núm. 20 va precedir la inauguració de les actuals instal·lacions de la Plaça de la Creu número 18 el dia 26 d’abril de 1998.

L’11 d’abril de 1949 té lloc a l’estatge social de l’AFI l’acte de constitució de la “Federación Española de Arte Fotográfico” (FEAF), de la qual el nostre Soci d’Honor José Ortiz Echagüe és elegit president de la junta directiva formada per Ignacio Barceló Vidal, Eduardo Susanna Almaraz, Antoni Campañà i Bandranas i l’igualadí Josep M. Lladó i Bausili.

L’Agrupació Fotogràfica d’Igualada està en possessió de la Medalla de la Ciutat al mèrit artístic, atorgada per l’Ajuntament d’Igualada el 26 de setembre de 1964.

L’Agrupació Fotogràfica d’Igualada és fundadora de la Federació Catalana de Fotografia.

El 12 de desembre de 1981 es va celebrar a Barcelona l’assemblea constituent de la FCF durant la qual es va elegir una junta gestora formada per representants de Foto Art Manresa, Agrupació Fotogràfica de Catalunya, Agrupació Fotogràfica de Cambrils, Agrupació Fotogràfica de Gavà i de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, que van tenir cura de la redacció dels estatuts i la seva presentació a la Generalitat de Catalunya que els va aprovar amb data del 12 de març de 1983.

AGRUPACIÓ FOTOGRÀFICA D'IGUALADA

Adreça:  
Plaça de la Creu 18 , Igualada

Telèfon: 
(+34) 938-055-967

Email:
afi@afigualada.com
phone-square linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram